Limba:

 

 

Bine ati venit la pagina programului BiG>East!

 

 

BiG>East promoveaza productia si utilizare biogazului ca forma sigura si sustenabila de energie, in cateva tari tinta din sudul si estul Europei.


Acest lucru va fi realizat prin transferul de expertiza de la specialisti in biogaz din Europa de Vest catre fermieri, operatori de fabrici de biogaz si factori de decizie din sudul si estul Europei. Prin aceasta, Big>East va creste atat numarul cat si calitatea facilitatilor de biogaz instalate in tarile tinta.

 

 

 

 

In aceste tari, biogazul este una dintre ce le mai importante surse de energie regenerabila care se preteaza la generarea de electricitate si pentru utilizare la climatizare.


Biogazul poate fi produs pentru a reduce cantitatea de deseuri agricole, namoluri provenite din ape menajere si deseuri organice urbane, care sunt probleme serioase in multe tari din Europa de Est. In pofida numeroaselor beneficii de ordin economic si ecologic, productia de biogaz nu este inca o practica uzuala din cauza unor bariere de piata: lipsa cunostintelor tehnice si a experientei fermierilor, operatorilor si companiile de proiectare, lipsa informatiei de ordin general in cazul factorilor de decizie si accesul insuficient la finantare. Obiectivul programului BIG>East este sa reduca aceste bariere de piata.


Tarile din Europa de Vest care sustin BIG>East si au un numar mare de facilitati instalate, o vasta experienta in planificarea, construirea si intretinerea fabricilor de biogaz:

 

Denmark
Germany
Austria

 

 

 

Va rugam sa descarcati pliantul proiectului!

 

 


 

 

Acest proiect este coordonat de WIP-Renewable Energies, Germania.

 

Partenerii din proiect sunt descrisi la sectiunea 'Consortium'.

 

Durata proiectului: Septembrie 2007 – Februarie 2010

 

 Acest proiect este finantat de Numarul proiectului: EIE/07/214

 


 


Campania europeana pentru energie durabila 2005-2008
O campanie europeana de constientizare si schimbare a perspectivei asupra energiei
O initiativa a Comisiei Europene, Directoratul General pentru Energie si Transport